Den gamle Mercyful Fate-guitarsvinger Michael Denner, fyrede den af med en god gang rock´n roll på Bartof Station på Frederiksberg lørdag aften. Masser af fede kopinumre plus egne numre fik det oplagte publikum serveret ved deres borde.
Med Bartorf Stations caféagtige indretning, var der allerede laid back-stemning blandt publikum som sad afslappet i stole ved borde. Først havde vi den danske countrysanger J. Tex. på banen med sit soloshow. Med fikse fingre på guitaren og en charmerende vokal, underholdt J. Tex fint med sin Texasmusik inden Denners drenge gik på. Med anekdoter fra ture til det tørre Texas, fik vi en god portion forskellige countrynumre. Det var sgu helt i orden.
Denners Trickbag. Lille scene, stor kontakt
Det var fedt at se Michael Denner på en scene igen, og som altid sammen med andre fede musikere der har passion for sprøde riffs og tunge beats. Trods den meget lille scene havde bandet en god fysisk bevægelse, når de trykkede den af med deres retrorock. Det var spillelyst for alle pengene, og publikum sad ved bordene og svingede med.
Der var god kontakt til publikum fra bandet, og de havde så mange numre i hatten, at de delte koncerten op i 2 sæt. Stemning var der nok af, og det gav en ekstra god vibe da vi fik besøg af Hank Shermann som stod med kasket og solbriller og lyttede med som publikum bagerst i rummet. Så havde man to danske guitarlegender i rummet, og dertil havde vi lørdag aften Bjarne Holm på trommer som har medvirket i Mercyful Fate….så der var en stor del Mercyful Fate i rummet. Ikke dårligt.
Egne numre
Der var som forventet mange covernumre lørdag aften, men der blev også plads til bandets egne numre. Et nyt nummer, “Fountains of Grace”, blev spillet med den tørreste lyd og med et Mercyful fate-light-udtryk. Dette var specielt i solo-afsnittet hvor Mercyful Fate-ånden kom op i Michaels Denners krop. Nogle af riffene i nummeret var også lidt i stil med svenske Candlemass, men i helhed var det klart nok mere rock´n roll end doom. Der blev også plads til Denners ”Wasteland” som dog var mere i stil med AC/DC, og dybest set kan man sige, at ham Denner dæleme er en god sangskriver i retrorockens verden.
Cover med knas
Der var mange fede knasende tørre rockcovernumre, og nogle var mere hit-agtige end andre. Et nummer der fungerede godt live, var ”Taxman, Mr. Thief ” af bandet Cheap Trick fra 1977, som Denners Trickbag fik leveret på en både tung og livlig måde.
En lidt anden type rock blev serveret i form af ”Loser” af bandet Trapeze fra 1972. Det er sgu et meget livligt og fedt nummer trods det lidt naive omkvæd. Nummeret er også lidt Rush-agtigt med nogle catchy guitar- riffs, og det passede godt til Denners Trickbag som fik det til at svinge super fedt.
Guitaristerne Peter Domtorp Hansen og Michael Denner havde et super godt samspil, og der blev revet i strengene på den mest rockede måde. Der var masser af de legendariske Denner-totone-triller som vi hørte ofte i Mercyful Fate, men her var det selvfølgelig bare spillet lidt mere rock’ n rollet. Der blev gjort meget plads til Domtorps soloer, og det var fedt at det ikke bare var Denner som var den man skulle lægge mærke til.
Med den meget lille scene var der ikke plads til at sætte forstærkning på trommerne, så der var lidt øvelokale lyd i rummet. Bjarne Holm og bassisten Flemming Muus fik dog lagt en massiv bund der svingede godt og gav et rimeligt godt æstetisk lydbillede. Der var ikke så god lyd på vokalen, men det var tydeligt at høre, at Frederik Presley, som vi også kender fra Superdirt, var en god sanger der passede til fortolkningerne af de mange gamle 70´er-numre der blev spillet i de 2 sæt.
Vurdering
Med den lille scene og det beskedne udstyr, var lyden ikke helt i top. Der var også lidt problemer med hyletoner, måske fordi musikerne blev nødt til at stå tæt på hinanden.
Denners Trickbag havde lørdag aften en ny line-up, og der er igen sørget for at musikerne er nogen der ikke er metalmennesker, men mere ovre i hard rock. Man kunne også høre, at alle var skarpe på deres rock-fifs, og det svingede rigtigt i den genre som de var i. Der var mange skæve rytmer i løbet af aftenen, og Trickbag’en spillede det uproblematisk og med en god portion overskud.
Trods den gode stemning på Bartof Station, er det måske lidt for laid back til Denners Trickbag. Bandet fortjener at få en større scene, så de kan levere større rockpatos end dette. I det store hele var det ikke en så overvældende koncertoplevelse, men jævn god og med god stemning, og man følte sig i sikre hænder i forhold til den rockramme Denners Trickbag satte fra start af.
Hvis man vil opleve Michael Denner live inden for en nær fremtid og i en lidt mere heavy udgave, bør man dukke op på High Voltage til ”Rock Awards” lørdag d. 16. april hvor Denner/Shermann spiller som headline. Don´t miss it!
Line up på Bartof Station:
Vokal: Frederik Presley
Guitar: Michael Denner
Guitar: Peter Domtorp Hansen
Bas: Flemming Muus
Trommer: Bjarne Holm
Skriv et svar